Har du en remiss?

5 Anledningar till varför din hund kan behöva fysioterapi

I en värld där vi kontinuerligt strävar efter att förbättra vårt eget välbefinnande, får vi inte glömma vikten av att också ta hand om våra fyrbenta vänners hälsa. Här är fem anledningar till varför fysioterapi kan vara avgörande för din hunds hälsa och välmående.

Postoperativ återhämtning

Efter en operation är det av yttersta vikt att din hund får den hjälp och stöd som behövs för en snabb och smidig återhämtning. Fysioterapi spelar en central roll i detta sammanhang genom att försiktigt återställa rörligheten och stärka musklerna utan att belasta det läkande området för mycket. Genom skonsamma övningar kan vi påskynda din hunds rehabiliteringsprocess, minimera risken för komplikationer och säkerställa en mer harmonisk återhämtning.

Smärtlindring vid kroniska tillstånd

Hundar som lider av kroniska tillstånd som artrit kan dra stor nytta av regelbunden fysioterapi. Behandlingarna, som ökar blodcirkulationen och mjukar upp vävnaderna, kan avsevärt minska inflammation, stelhet och smärta. Detta gör det lättare för din hund att röra sig fritt och njuta av vardagliga aktiviteter med betydligt mindre obehag.

Förbättrad rörlighet och flexibilitet

Med åldern, eller om din hund leder en mer stillasittande livsstil, kan den gradvis förlora sin rörlighet och flexibilitet. Regelbunden fysioterapi hjälper till att aktivt bibehålla och förbättra dessa egenskaper, vilket är grundläggande för en aktiv och hälsosam livsstil. Våra skräddarsydda övningar stärker muskler och leder, främjar flexibilitet och bidrar till en bättre livskvalitet.

Viktminskning och konditionsförbättring

Övervikt hos hundar är ett växande problem som kan leda till flera olika hälsoproblem. Fysioterapi erbjuder en skonsam metod för viktminskning, särskilt för hundar som inte kan genomföra traditionella övningar på grund av smärta eller skador. Genom individuellt anpassade övningar kan vi hjälpa din hund att förlora onödiga kilon och förbättra dess kondition.

Förebyggande vård

Att vänta tills din hund uppvisar tecken på smärta eller obehag innan du överväger fysioterapi är inte alltid den bästa strategin. Fysioterapi kan även tjäna som en effektiv förebyggande behandling för att tidigt identifiera och adressera potentiella problem. Regelbundna besök hos oss på Vasanosen kan säkerställa att din hund förblir i sitt bästa möjliga skick, undviker vanliga åkommor och upprätthåller en hög livskvalitet. På Vasanosen är vi dedikerade till din hunds hälsa och välbefinnande. Genom vårt omfattande utbud av fysioterapitjänster, inklusive viktminskningsprogram och rörlighetsförbättrande behandlingar, strävar vi efter att erbjuda den bästa möjliga vård. Om du tror att din hund kan dra nytta av fysioterapi eller om du har frågor om våra tjänster, tveka inte att kontakta oss. Låt oss tillsammans arbeta för ett längre, hälsosammare och lyckligare liv för din hund.

Boka behandling

Du bokar enklast en behandling via vår online-bokning hos bokadirekt. Tryck på knappen nedan så kommer du direkt till våra sida där du väljer behandling, tidpunkt och sedan betalar du som vanligt. Välkommen!

Vi öppnar våra lokaler 2024. Skriv upp dig för nyheter!

Givetvis får du ett härligt öppningserbjudande via mejlen av oss som tack för att du skriver upp dig.