Har du en remiss?

Frågor & svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om våra tjänster för din hund på Vasanosen. Vi förstår att du kanske har funderingar kring vad vi erbjuder och hur vi kan hjälpa din älskade vän. Läs vidare för att få klarhet i allt från behandlingar till bokningsprocessen.
Vad gör en Canineopater?

En Canineopater är en hundfysioterapeut med specialiserad kunskap om hundens anatomi och rörelsesystem. Våra Canineopater arbetar med att bedöma och behandla hundar med olika fysiska problem eller skador. Genom terapeutiska metoder och övningar hjälper de hundar att återfå rörelseförmågan och förbättra deras livskvalitet.

Vad är det för skillnad på en Canineopater och en Hundfystioterapeut?

En Canineopater och en Hundfysioterapeut är i grund och botten samma sak – båda arbetar med att behandla och rehabilitera hundar med olika fysiska utmaningar. Termen ”Canineopater” används ofta för att betona den specifika kompetensen inom hundfysioterapi. Våra Canineopater har genomgått en specialiserad utbildning för att kunna erbjuda den bästa vården för hundar.

Är er personal legitimerad, certifierad eller utbildad?

Ja, vår personal är utbildade Canineopater (hundfysioterapeuter) med djupgående kunskap om hundens rörelsesystem och fysiska behov. Vi jobbar även nära tillsammans med andra legitimerade aktörer inom djursjukvård, som veterinärer och leg. Hundfysioterapeuter, för att säkerställa en heltäckande och trygg vård för hunden. Detta samarbete garanterar att din hund får den bästa möjliga behandlingen och rehabiliteringen.

Vilka typer av hundar kan dra nytta av era tjänster?

Våra tjänster är anpassade för hundar i alla åldrar, raser och konditioner. Från unga valpar till äldre hundar, vi har lösningar för alla.

Vad är skillnaden mellan friskvårdskoll och remissbehandling?

Friskvårdskoll är en allmän bedömning av din hunds välmående, medan remissbehandling kräver en rekommendation från en veterinär för en specifik behandlingsplan.

Hur bokar jag en tid för min hund?

Du kan enkelt boka tid genom vår online-bokningsplattform eller genom att kontakta oss via telefon eller e-post. På vår onlinebokning hittar du också våra aktuella priser. Om du undrar något så är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Hur vet jag vilken tjänst som är bäst för min hund?

Vi rekommenderar att du bokar en friskvårdskoll eller kontaktar oss för att diskutera din hunds behov. Vi hjälper dig att hitta rätt behandlingsalternativ.

Kan jag komma till er utan en remiss från en veterinär?

Absolut, en remiss är inte obligatorisk men kan vara viktig vid vissa tillstånd. Vi kan också hjälpa dig med en bedömning om du misstänker ett hälsoproblem hos din hund.

Hur många behandlingar behöver min hund?

Antalet behandlingar varierar beroende på diagnos och behov. Vi skapar en individuell plan för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Är era terapeuter certifierade?

Ja, våra terapeuter är erfarna och har relevant certifiering inom sina områden för att säkerställa professionell vård. Vi har olika former av relevant utbildning så vi kan utföra de tjänster vi erbjuder. Så du kan vara säker på att din fyrbenta vän är i goda händer.

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi accepterar vanliga betalkort, swish och fakturabetalning. Kontakta oss för att få veta mer om våra betalningsalternativ.

Hur lång tid tar en typisk behandlingssession?

Behandlingssessionens längd kan variera beroende på tjänst och behov. Generellt kan en session variera från 30 till 60 minuter.

Kan min hund ha nytta av flera tjänster samtidigt?

Ja, vi kan skapa en anpassad plan som kombinerar olika tjänster för att ge din hund bästa möjliga resultat. Hör av dig till oss så berättar vi mer och skapar en effektiv plan för din fyrbenta vän.

Vilka typer av hundar kan dra nytta av era tjänster?

Vår erfarna personal ger snabb bedömning, och individuell planering för din hund. I webbutiken hittar du bara det bästa för din hund, noga utvalda av vår personal.

Vad ska jag förbereda innan jag kommer med min hund?

Förberedelserna varierar beroende på tjänst. Kontakta oss för specifik information om vad som kan behövas för just din behandling.

Vad händer om min hund inte trivs med behandlingen?

Vi anpassar behandlingen efter din hunds behov och komfort. Om din hund inte trivs med en viss behandling, kan vi utforska alternativa metoder.

Kan jag vara närvarande under behandlingen?

I vissa fall kan du vara närvarande under behandlingen, medan det i andra kan vara bättre att din hund fokuserar på terapeuten för att uppnå bästa resultat.

Hur ser jag till att min hund är bekväm under behandlingen?

Våra terapeuter är vana vid att arbeta med hundar och strävar efter att skapa en lugn och trygg miljö för att din hund ska känna sig bekväm.

Kan ni hjälpa till med rekommendationer för fortsatt träning och vård hemma?

Absolut, vi ger gärna råd och rekommendationer för fortsatt vård, träning och övningar som du kan utföra med din hund hemma.

Kan ni hjälpa till med rehabilitering efter en operation?

Absolut, vi har erfarenhet av att arbeta med hundar som behöver rehabilitering efter operationer och kan skapa anpassade planer för återhämtning.

Vilka raser och åldrar har ni erfarenhet av att arbeta med?

Vår erfarenhet omfattar ett brett spektrum av raser och åldrar, från små till stora hundar och från unga valpar till äldre hundar.

Vad ska jag göra om jag har frågor efter en behandling?

Om du har frågor eller funderingar efter en behandling är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post, och vi hjälper gärna till med svar.

Vad gör Vasanosen unika inom hundrehabilitering?

På Vasanosen strävar vi efter att vara mer än bara ett rehabiliteringscenter för hundar. Vårt unika kännetecken är vår passion för djurhälsa, vilket går bortom att vara en enkel sysselsättning och istället är en verklig passion som genomsyrar allt vi gör. Vi har en djup förståelse för att varje hund är en betydelsefull del av sina ägares liv, och vi behandlar varje hund med den omsorg och kärlek de förtjänar.

Det som verkligen sätter oss isär är vår akademiska kunskap och erfarenhet, tillsammans med vår starka empati gentemot både hundar och ägare. Vi erbjuder individuella anpassningar i våra behandlingsplaner för att säkerställa att varje hund får den vård som passar deras unika behov och situation. Dessutom är vårt samarbete med veterinärer och andra leg. djursjukgymnaster och kiropraktorer en integrerad del av vår metod.

På Vasanosen är personlig service inte bara en fras, det är en grundpelare i vår verksamhet. Vi älskar att lära känna våra kunder på ett mer personligt plan, vilket hjälper oss att skapa behandlingslösningar som är helt anpassade efter både hunden och ägaren. Vårt team av engagerade terapeuter är här för att erbjuda mer än bara rehabilitering – vi strävar efter att skapa en positiv förändring i hundars liv genom passion, expertis och äkta kärlek till våra fyrbenta vänner.

Vi öppnar våra lokaler 2024. Skriv upp dig för nyheter!

Givetvis får du ett härligt öppningserbjudande via mejlen av oss som tack för att du skriver upp dig.