Frågor & svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om våra tjänster för din hund på Vasanosen. Vi förstår att du kanske har funderingar kring vad vi erbjuder och hur vi kan hjälpa din älskade vän. Läs vidare för att få klarhet i allt från behandlingar till bokningsprocessen.
Vad gör en Canineopater?

En Canineopater har specialiserad kunskap om hundens anatomi och rörelsesystem. Våra Canineopater arbetar med att bedöma och behandla hundar med olika fysiska problem eller skador. Genom terapeutiska metoder och övningar hjälper de hundar att återfå rörelseförmågan och förbättra deras livskvalitet.

Vad är skillnaden mellan legitimerad djurfysioterapeut och en canineopat eller annan yrkesutbildad inom fysioterapi för hundar?

Från och med september 2025 blir ”djurfysioterapeut” en skyddad titel i Sverige. Det innebär att endast personer som är legitimerade fysioterapeuter (för människor) och som har kompletterat med utbildning inom veterinärmedicin – samt blivit godkända av Jordbruksverket – får använda titeln legitimerad djurfysioterapeut.

Jag är utbildad canineopat, djurvårdare och har genomgått en vidareutbildning inom hundfysioterapi via Redog. Det innebär att jag har gedigen kunskap inom hundens anatomi, rörelseapparat, friskvård och rehabilitering, men jag har inte legitimation som djurfysioterapeut enligt det nya regelverket.

Skillnaden handlar alltså inte nödvändigtvis om kompetens i praktiken, utan om vilken formell behörighet och legitimation man har enligt lag.

Som canineopat arbetar jag inom den del av djurens hälso- och sjukvård som rör friskvård, förebyggande träning och rehabilitering, i nära samarbete med veterinär vid behov. Jag följer gällande lagar och riktlinjer, och titulerar mig aldrig som djurfysioterapeut.

Mitt mål är alltid att ge varje hund bästa möjliga förutsättningar för rörelse, livskvalitet och återhämtning – med individen i fokus

Vilka typer av hundar kan dra nytta av era tjänster?

Våra tjänster är anpassade för hundar i alla åldrar, raser och konditioner. Från unga valpar till äldre hundar, vi har lösningar för alla.

Vad är skillnaden mellan friskvårdskoll och remissbehandling?

Friskvårdskoll är en allmän bedömning av din hunds välmående, medan remissbehandling kräver en rekommendation från en veterinär för en specifik behandlingsplan.

Hur bokar jag en tid för min hund?

Du kan enkelt boka tid genom vår online-bokningsplattform eller genom att kontakta oss via telefon eller e-post. På vår onlinebokning hittar du också våra aktuella priser. Om du undrar något så är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Hur vet jag vilken tjänst som är bäst för min hund?

Vi rekommenderar att du bokar en friskvårdskoll eller kontaktar oss för att diskutera din hunds behov. Vi hjälper dig att hitta rätt behandlingsalternativ.

Kan jag komma till er utan en remiss från en veterinär?

Absolut, en remiss är inte obligatorisk men kan vara viktig vid vissa tillstånd. Vi kan också hjälpa dig med en bedömning om du misstänker ett hälsoproblem hos din hund.

Hur många behandlingar behöver min hund?

Antalet behandlingar varierar beroende på diagnos och behov. Vi skapar en individuell plan för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi accepterar vanliga betalkort, swish och fakturabetalning. Kontakta oss för att få veta mer om våra betalningsalternativ.

Hur lång tid tar en typisk behandlingssession?

Behandlingssessionens längd kan variera beroende på tjänst och behov. Generellt kan en session variera från 30 till 60 minuter.

Kan min hund ha nytta av flera tjänster samtidigt?

Ja, vi kan skapa en anpassad plan som kombinerar olika tjänster för att ge din hund bästa möjliga resultat. Hör av dig till oss så berättar vi mer och skapar en effektiv plan för din fyrbenta vän.

Vilka typer av hundar kan dra nytta av era tjänster?

Vår erfarna personal ger snabb bedömning, och individuell planering för din hund. I webbutiken hittar du bara det bästa för din hund, noga utvalda av vår personal.

Vad ska jag förbereda innan jag kommer med min hund?

Förberedelserna varierar beroende på tjänst. Kontakta oss för specifik information om vad som kan behövas för just din behandling.

Vad händer om min hund inte trivs med behandlingen?

Vi anpassar behandlingen efter din hunds behov och komfort. Om din hund inte trivs med en viss behandling, kan vi utforska alternativa metoder.

Kan jag vara närvarande under behandlingen?

I vissa fall kan du vara närvarande under behandlingen, medan det i andra kan vara bättre att din hund fokuserar på terapeuten för att uppnå bästa resultat.

Hur ser jag till att min hund är bekväm under behandlingen?

Våra terapeuter är vana vid att arbeta med hundar och strävar efter att skapa en lugn och trygg miljö för att din hund ska känna sig bekväm.

Kan ni hjälpa till med rekommendationer för fortsatt träning och vård hemma?

Absolut, vi ger gärna råd och rekommendationer för fortsatt vård, träning och övningar som du kan utföra med din hund hemma.

Kan ni hjälpa till med rehabilitering efter en operation?

Absolut, vi har erfarenhet av att arbeta med hundar som behöver rehabilitering efter operationer och kan skapa anpassade planer för återhämtning.

Vilka raser och åldrar har ni erfarenhet av att arbeta med?

Vår erfarenhet omfattar ett brett spektrum av raser och åldrar, från små till stora hundar och från unga valpar till äldre hundar.

Vad ska jag göra om jag har frågor efter en behandling?

Om du har frågor eller funderingar efter en behandling är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post, och vi hjälper gärna till med svar.