Har du en remiss?

Förebyggande åtgärder för att minimera risker för rehab

Att förebygga skador och behovet av rehabilitering för din hund börjar långt innan tecken på problem dyker upp.

Vår erfarna personal, utbildade som Canineopater, strävar efter att ge dig och din hund de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt liv. Genom att implementera förebyggande åtgärder kan du minimera risken för rehabilitering och istället njuta av fler glada år tillsammans. Låt oss utforska några vitala steg för att skydda din hunds hälsa.

Förståelse för riskerna

Att känna till de faktorer som kan öka risken för skador hos din hund är det första steget mot effektivt förebyggande. Oavsett om det handlar om genetiska predispositioner, ålder eller dagliga aktiviteter, ger en djupgående förståelse av dessa risker dig möjlighet att anpassa din hunds livsstil. På Vasanosen fokuserar vi på att ge dig kunskapen att identifiera och hantera dessa risker, allt från hur du anpassar lek till hur du väljer rätt underlag för promenader.

Regelbunden motion och träning

En balanserad kombination av fysisk aktivitet är avgörande för din hunds hälsa. Ett individanpassat träningsprogram kan inte bara förbättra din hunds fysiska kondition utan även dess mentala välbefinnande. Behöver du rådgivning och skräddarsydda träningsprogram som inkluderar hundfysioterapi och rehabilitering för hundar, så finns vi här för dig hela vägen så du säkerställer att din hund får en optimal mix av konditions- och styrketräning.

Kost och näring

En näringsrik diet är fundamentet för en sund kropp. Rätt kost kan stärka din hunds immunförsvar, muskler och leder, vilket minskar risken för framtida skador.

Professionell vård och regelbundna hälsokontroller

Även om vårt team på Vasanosen är experter på hundrehab och hundfysioterapi, betonar vi vikten av regelbundna kontroller hos en kvalificerad veterinär. Dessa kontroller är essentiella för att tidigt upptäcka och behandla eventuella hälsoproblem. Komplettera dessa besök med våra specialiserade tjänster för att säkerställa en holistisk vårdplan för din hund.

Specifika förebyggande metoder

Vårt utbud av förebyggande tjänster, från vattenträning till balansövningar, är utformade för att stärka din hunds kropp och förebygga skador. Dessa metoder, kombinerade med vår expertis inom hundfysioterapi, erbjuder en omfattande lösning för att upprätthålla din hunds hälsa.

Skapa en säker miljö för din hund

Att skapa en säker och stimulerande miljö hemma är lika viktigt som de åtgärder du vidtar utomhus. Om du har några frågor hur du ska göra är du välkommen att höra av dig till oss.

Boka behandling

Du bokar enklast en behandling via vår online-bokning hos bokadirekt. Tryck på knappen nedan så kommer du direkt till våra sida där du väljer behandling, tidpunkt och sedan betalar du som vanligt. Välkommen!

Vi öppnar våra lokaler 2024. Skriv upp dig för nyheter!

Givetvis får du ett härligt öppningserbjudande via mejlen av oss som tack för att du skriver upp dig.