Har du en remiss?

Guide till en framgångsrik återhämtning efter skada

Att navigera i återhämtningsprocessen efter din hunds skada kan vara en utmanande resa. Med vårt team av erfarna hundfystioterapeuter vid din sida, är målet att säkerställa en fullständig och hållbar återhämtning för din hund. Här delar vi vår expertis om hur du på bästa sätt stödjer din hund genom återhämtningsfasen.

Förstå återhämtningsprocessen

Grunden för Rehabilitering: Innan träningsprocessen inleds är det viktigt att förstå skadans omfattning, den förväntade återhämtningstiden och eventuella begränsningar. Ett samråd med en rehabiliteringsspecialist är avgörande för att utforma en skräddarsydd återhämtningsplan.

Steg 1: Börja försiktigt

Gradvis återhämtning: Inled med lätta promenader, gradvis ökande i längd och intensitet baserat på din hunds toleransnivå. Detta undviker överansträngning och minskar risken för återfall.

Steg 2: Stärkande övningar

Återuppbyggnad av styrka: Integrera specifika övningar som balansövningar, vattenterapi och mjuk stretching för att stärka muskler och förbättra flexibilitet. Dessa övningar är nyckeln till att förebygga framtida skador.

Steg 3: Öka utmaningarna gradvis

Utmanande aktiviteter: När din hund visar tecken på förbättring, introducera mer utmanande aktiviteter som lätt löpning eller lek. Övervaka din hunds reaktion noggrant för att undvika stress eller trötthet.

Steg 4: Lyssna på din hund

Kommunikation är nyckeln: Var uppmärksam på din hunds signaler. Om din hund visar tecken på smärta eller ovilja, är det dags att pausa och, om nödvändigt, konsultera din specialist.

Steg 5: En positiv attityd

Moraliskt stöd: Din positiva inställning och uppmuntran spelar en stor roll i din hunds återhämtning. Uppmuntra och belöna varje framsteg, vilket bidrar till en mer positiv rehabiliteringsupplevelse.

Vikten av anpassade rehabiliteringsprogram

På Vasanosen är vi specialiserade på att erbjuda skräddarsydda rehabiliteringsprogram som inkluderar hundfysioterapi och återhämtningsövningar efter operation. Våra tjänster är utformade med din hunds unika behov i åtanke, vilket säkerställer att varje steg i rehabiliteringsprocessen är så effektiv och säker som möjligt.

Varför välja Vasanosen?

Vår hängivenhet till hundars hälsa och välbefinnande skiljer oss från mängden. Genom att välja Vasanosen som din partner i din hunds rehabiliteringsresa, får du tillgång till ett team som är helt engagerat i att se din hund blomstra och återfå sin fulla potential. Vi erbjuder en varm, inbjudande och hjärtlig miljö där du och din hund kan känna er trygga och stödda genom hela rehabiliteringsprocessen.

Du hittar oss i vår moderna klinik på Upplandsgatan, vid Odenplan. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa din hund att återta sin styrka och livsglädje genom en skräddarsydd rehabiliteringsplan. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad i din hunds återhämtning och framtida välbefinnande.

Boka behandling

Du bokar enklast en behandling via vår online-bokning hos bokadirekt. Tryck på knappen nedan så kommer du direkt till våra sida där du väljer behandling, tidpunkt och sedan betalar du som vanligt. Välkommen!

Vi öppnar våra lokaler 2024. Skriv upp dig för nyheter!

Givetvis får du ett härligt öppningserbjudande via mejlen av oss som tack för att du skriver upp dig.