Har du en remiss?

Hundrehabilitering med balansbollsträning och vibrationsplattor

Undrar du hur balansbollsträning fungerar eller hur en vibrationsplatta hjälper till i rehabiliteringen för din fyrbenta vän? Samt hur exakt kan dessa tekniker gagna din hund, och vad innebär de? Låt oss djupdyka tillsammans i dessa metoder och utforska deras fördelar.

Balansbollsträning

Balansbollsträning, en metod som använder träningsbollar för att förbättra hundens muskelstyrka, balans och proprioception, står i centrum för modern hundrehabilitering. Denna form av träning utmanar inte bara fysiskt utan stimulerar också mentalt, vilket gör den till en omfattande övning för din hunds välbefinnande.

Passar det alla hundar? Absolut. Balansbollsträning kan skräddarsys för hundar av alla storlekar och åldrar, med noggrann övervakning av våra professionella Canineopater för att säkerställa maximal säkerhet och effektivitet.

Effekter av balansbollsträning: Regelbunden användning av balansbollar kan kraftigt öka muskelstyrka, förbättra balans och koordination samt minska skaderisken genom att stärka kroppens stödjande muskulatur. Detta gör det till ett värdefullt verktyg i rehabilitering för hundar.

Vibrationsplattor: Hur de fungerar och fördelarna de erbjuder

Vibrationsplattor erbjuder en unik form av stimulering genom en stabil, vibrerande yta som aktiverar hundens muskler och leder. Denna teknik har många fördelar, från förbättrad cirkulation till ökad muskelstyrka och smärtlindring.

Är vibrationsplattor lämpliga för alla hundar? Ja, de är anmärkningsvärt mångsidiga och kan anpassas för att möta behoven hos både unga atleter och äldre hundar med rörlighetsproblem. En gradvis introduktion är nyckeln till en framgångsrik anpassning, något som våra specialister på Vasanosen har stor erfarenhet av.

Effekten av vibrationsplattan: Genom att öka blodflödet och stimulera musklerna kan vibrationsplattan snabba på återhämtningsprocessen efter skador och minska smärta hos hundar med långvariga tillstånd. Detta gör det till en oumbärlig komponent i modern hundfysioterapi.

Praktisk tillämpning och säkerhet

På Vasanosen är varje rehabiliteringsplan unikt anpassad. Vi börjar med en grundlig bedömning av din hunds behov för att skapa en personlig återhämtningsväg.

Introduktion till träningen: Vi inleder med korta sessioner för att långsamt vänja din hund vid de nya övningarna, vilket bygger förtroende och förebygger överansträngning.

Övervakning och justeringar: Vårt team av Canineopater följer noggrant hundens reaktioner och gör nödvändiga justeringar för att säkerställa en optimal återhämtningsprocess.

Varför välja Vasanosen för din hunds rehabilitering? Att välja Vasanosen betyder att du väljer ett team som är helt engagerat i din hunds återhämtning och långsiktiga hälsa.

Boka behandling

Du bokar enklast en behandling via vår online-bokning hos bokadirekt. Tryck på knappen nedan så kommer du direkt till våra sida där du väljer behandling, tidpunkt och sedan betalar du som vanligt. Välkommen!

Vi öppnar våra lokaler 2024. Skriv upp dig för nyheter!

Givetvis får du ett härligt öppningserbjudande via mejlen av oss som tack för att du skriver upp dig.