Har du en remiss?

Maximera din hunds återhämtning

När din fyrbenta vän står inför utmaningen att återhämta sig efter en skada, en operation eller kämpar med kroniska sjukdomar, är Vasanosen här för att erbjuda en hjälpande tass.

Denna guide är skapad för att ge dig den information du behöver för att stödja din hunds resa mot full hälsa, med Vasanosen vid din sida varje steg på vägen.

Förstå grundorsakerna till rehabiliteringsbehov

Skador och åkommor kan tyvärr drabba våra hundar, precis som de kan drabba oss. Oavsett om det är en lekolycka, ålderdom eller efterdyningarna av en operation, är förståelse för grundorsaken avgörande. På Vasanosen, börjar vi alltid med att noggrant diagnostisera din hunds specifika behov. Detta första steg är kritiskt för att kunna utforma en rehabiliteringsplan som verkligen gör skillnad.

Rehabiliteringstjänster som maximerar återhämtningen

Vår klinik är utrustad med ett brett utbud av rehabiliteringstjänster, designade för att möta just din hunds behov:

Vattenträning: Vårt hydroterapibassäng erbjuder ett skonsamt, men effektivt, sätt för din hund att bygga upp muskelstyrka utan att belasta leder eller skadade områden. Vattnets naturliga motstånd säkerställer en omfattande träning, medan värmen hjälper till att lindra smärta och öka blodcirkulationen.

Elektroterapi och Laserbehandling: Dessa tekniker används för att stimulera muskelåterhämtning, minska smärta och öka cellernas läkningsprocess. Genom att använda milda elektriska impulser eller koncentrerat ljus kan vi rikta in oss på specifika områden för snabbare och mer effektiv läkning.

Balansbollsträning och Vibrationsplatta: Perfekt för att förbättra balans, koordination och muskelstyrka. Dessa metoder är särskilt användbara för hundar som återhämtar sig från neurologiska tillstånd eller behöver stärka sin kärnmuskulatur.

Hemvård och stöd från oss

Din roll i din hunds rehabiliteringsprocess är ovärderlig. Förutom våra kliniska tjänster, kommer vi att ge dig de verktyg och kunskaper du behöver för att framgångsrikt fortsätta vårdarbetet i hemmet. Från anpassade övningsprogram till näringsråd, vårt team är här för att se till att du känner dig stöttad i varje steg.

Förebyggande åtgärder för framtiden

Förebyggande vård är hjärtat i allt vi gör på Vasanosen. Genom att följa våra rekommendationer för regelbunden motion, anpassad kost och ergonomiska leksaker, kan du minimera risken för framtida skador och rehabiliteringsbehov. Låt oss tillsammans säkerställa att din hund lever ett långt, hälsosamt och glatt liv. Vår klinik, som är centralt belägen på Upplandsgatan nära Odenplan, är en borg för hundrehabilitering där vi erbjuder allt från hundfysioterapi till skräddarsydda rehabiliteringsprogram. Om du är intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa din hund att återfå rörlighet, glädje och livskvalitet, tveka inte att kontakta oss.

Boka behandling

Du bokar enklast en behandling via vår online-bokning hos bokadirekt. Tryck på knappen nedan så kommer du direkt till våra sida där du väljer behandling, tidpunkt och sedan betalar du som vanligt. Välkommen!

Vi öppnar våra lokaler 2024. Skriv upp dig för nyheter!

Givetvis får du ett härligt öppningserbjudande via mejlen av oss som tack för att du skriver upp dig.